De lekkerste bami ooit!
Wij zijn groot fan van buitenlandse gerechten en nasi en bami behoren dan ook tot de favorieten in onze keuken. Vaak maken we bami klaar door middel van pakjes, maar dat kun je ook hartstikke makkelijk zelf!
- 350 gr bami
- 2 eetlepels olijfolie
- 500 gr kipfilet in dunne plakjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels koriander
- 1 theelepel gember
- 200 ml kippenbouillon
- 1 ui
- 1 wortel
- 1 rode peper
- 1 theelepel chilipoeder
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels chilisaus
Zo maak je het:
Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Bereid de kippenbouillon volgens aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui fijn en snijd de wortel in dunne plakjes. Snijd de rode peper in dunne stukjes. Kook de bami volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe één eetlepel olijfolie in de wok en verhit op middelhoog vuur. Bak hierin de kipfilet ongeveer vijf minuten tot de kipfilet bijna gaar is. Haal uit de wok en leg weg op een bordje. Voeg de resterende olijfolie toe en voeg alle groenten toe. Bak de groenten ongeveer vijf minuten en voeg dan de kipfilet weer toe. Voeg de kruiden, sojasaus, chilisaus en kippenbouillon toe en breng aan de kook. Laat het gerecht koken totdat het vocht voor het grootste gedeelte is verdwenen. Voeg op het laatste de bami toe en serveer direct.