Traditionele cheesecake met een hemelse baklava korst
Als een ding zeker is, is het dat eetgasten altijd nog wel een plekje over hebben voor een toetje. Of je ze dan een machtig toetje voor moet schotelen is een tweede. Wil je de avond afsluiten met een spetterende taart? Dan zit je met deze baklava cheesecake goed.
Een klassieke cheesecake met een Midden-Oosterse twist.
Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Doe de fijngehakte walnoten in een keukenmachine, samen met 50 gram suiker en de gesmolten boter. Blend tot het mengsel een soort zandachtige structuur heeft.
- Bekleed een springvorm van 22 cm met bakpapier en druk het walnotenmengsel op de bodem. Bak 12 minuten. Laat daarna afkoelen.
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 150 °C.
- Doe de roomkaas en mascarpone in een kom en klop luchtig. Voeg de rest van de suiker toe en klop tot de suiker in het mengsel is opgenomen.
- Doe daarna 1 ei per keer bij het mengsel en roer elke keer tot het ei in het beslag is opgenomen.
- Voeg daarna het amandelextract en zout toe en roer nog een keer.
- Snijd de baklava schuin doormidden.
- Doe de baklava in de springvorm. Ga als volgt te werk: plaats de triangels tegen de zijkant van de springvorm en zorg ervoor dat het puntige deel van de triangel naar het midden wijst.
- Stort het cheesecake mengsel over de baklava in de springvorm.
- Bak de cheesecake 80 minuten. Haal de cheesecake daarna uit de oven en snijd voorzichtig met een mes langs de zijkanten om de cheesecake los te krijgen van de zijkant van de springvorm. Laat daarna 2 uur afkoelen.
- Verwijder de springvorm en laat vervolgens 8 uur afkoelen in de koelkast.
- Verdeel de gehalveerde walnoten over de taart.
- Roer de sinaasappelsap door de honing en verdeel de honing daarna over de cheesecake.
Lees ook: Recept: appeltaart-cheesecake met karamelsaus
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Southern Living | Beeld: Videostill Southern Living