Ideaal als je nog wat aardappelpuree over hebt!
In Nederland worden ze niet zo vaak verorberd, maar in Amerika is deze snack ongekend populair: krokante potato puffs. Je kunt potato puffs op heel veel verschillende manieren maken, zolang de basis maar aardappelpuree is. Wij probeerden dit recept uit en het was absoluut heerlijk!
Wat heb je nodig?
- 450 gram aardappelen
- 60 milliliter sour cream
- 50 gram roomkaas
- 100 gram geraspte kaas
- 18 plakjes bladerdeeg
- 1 ei
- Twee theelepels knoflookpoeder
- Zout en peper naar smaak
Wat moet je doen?
- Kook de aardappelen zacht in zout water.
- Verwarm de oven voor op 220 graden en leg bakpapier op je bakplaat.
- Doe de aardappelen in een kom en prak ze.
- Voeg hier daarna de roomkaas, sour cream, kaas, knoflook, zout en peper aan toe. Roer dit tot een geheel.
- Maak 18 bolletjes van de aardappelpuree en verdeel deze over het bladerdeeg. Leg een bol puree in het midden van het bladerdeeg.
- Klop je ei los in een kommetje en smeer de randen van het bladerdeeg in met het ei.
- Vouw de hoekjes van het het deeg vervolgens naar binnen, zodat je geen puree meer ziet.
- Bestrijk de bovenkant van je potato puff met wat ei en bak ze in de oven voor 20 minuten.
- Laat deze aardappelkoekjes eerst afkoelen voordat je ze eet.
Eet smakelijk!
Wil je nog meer recepten met aardappelpuree uitproberen? Probeer dit dan eens:
Bron: Laura in the Kitchen | Beeld: Video still YouTube