Deze quiche gaat op tot de laatste kruimel
Je bord volscheppen met broccoli, bacon en geraspte kaas ziet er niet heel feestlijk uit. Jammer, want het zijn wel allemaal lekkere dingen. Dus wat kun je doen met die broccoli, bacon en kaas? Wij weten het wel. Wat denk je bijvoorbeeld van deze quiche? Het klinkt misschien als veel werk, maar deze bacon broccoliquiche met kaaskorst flans je vrij makkelijk in elkaar.
Een heerlijk hoofdgerecht!
Gebruikers van de mobiele versie van de website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je de broccoliquiche:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Klop de boter los in een kom en voeg 200 gram van de cheddarkaas toe. Vermeng de ingrediënten met elkaar. Gebruik hiervoor een mixer.
- Voeg daarna bloem, paprikapoeder, knoflookboter en zout naar smaak toe. Mix opnieuw.
- Voeg het water toe en mix weer opnieuw. Kneed het mengsel daarna met je handen tot een bal.
- Bekleed de bal met folie en laat 30 minuten koelen in de koelkast.
- Bestuif het aanrechtblad met wat bloem en rol de kaasdeegbal hierop uit tot het net minder dan 1 centimeter dik is.
- Vet een bakblik of quichevorm in en bekleed deze met het uitgerolde deeg. Snijd deeg dat over de randen hangt weg. Bedek de quichebodem met bakpapier en doe hier rijst of bakbonen op. Bak 30 minuten in de oven.
- Doe het spek in een koekenpan en bak knapperig. Haal het spek uit de pan en snijd in stukjes. Zet daarna apart.
- Doe de broccoliroosjes in de koekenpan waar zojuist de bacon in werd bereid. Laat 5 minuutjes opstaan.
- Haal de rijst/bakbonen en bakpapier uit de quiche en verdeel de broccoli over de quichebodem. Verdeel daarna ook de bacon en de rest van de kaas over de quichebodem.
- Doe de zes eieren in een kom en klop los. Voeg daarna de melk en zout en peper naar smaak toe. Roer opnieuw. Schenk het mengsel daarna over de quiche.
- Plaats de quiche opnieuw in de oven en bak 30 minuten.
- Geniet ervan!
Lees ook: Recept: quiche met champignons en kaas
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty