Perfect voor een regenachtige dag (maar ook lekker als het droog is)
Vergeet de populaire pumpkin spice latte en maak kennis met de bacon-ahorn latte! Een heerlijk drankje voor de frisse en sombere dagen die we tegemoet gaan. De combinatie van zoet en een vleugje zout is verrassend lekker. Zeker de moeite waard om eens te proberen. Je (regenachtige) dag begint gegarandeerd een stukje beter.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
- Begin met het maken van de ahorn-baconsiroop. Verwarm de oven voor op 220 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg de bacon op de bakplaat. Zet de bakplaat 15-17 minuten in de oven, tot de bacon lekker krokant is.
- Haal de bacon uit de oven en leg op een snijplank. Dep met keukenrol op de spekjes om het overtollig vet te absorberen. Snijd vervolgens de bacon in stukjes.
- Doe de bacon samen met de ahornsiroop in een kleine pan. Breng het geheel op middelhoog vuur aan de kook, zet vervolgens het vuur laag en laat het 15 minuten sudderen zodat het geheel iets dikker wordt.
- Haal de pan van het vuur en laat de siroop 15-20 minuten afkoelen. Hoe langer je het laat staan, hoe meer de baconsmaak in de siroop zal trekken.
- Zeef de siroop en bewaar de gekonfijte spekreepjes. De siroop is maximaal twee dagen houdbaar in de koelkast.
- Nu is het tijd om de bacon-ahorn latte te maken! Voeg de melk toe aan een melkopschuimer en zet deze aan. Als je geen melkopschuimer hebt, verwarm dan de melk op het fornuis in een kleine steelpan. Zet het op middelhoog vuur en roer af en toe, tot het begint te stomen. Gebruik een handmixer om de melk op lage snelheid op te schuimen.
- Roer de espresso en 2 eetlepels ahorn-baconsiroop door elkaar in een koffiemok.
- Giet de opgeschuimde melk erbij, tot de mok voor driekwart vol is en bedekt met schuim.
- Garneer de bacon-ahorn latte met wat van de gekonfijte bacon en een snufje kaneelpoeder.
- Genieten maar!
Ook lekker: Middagje op de bank: zo maak je zelf de lekkerste Chai Tea Latte!
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Pexels