Heerlijk fris bij elke maaltijd: deze komkommersalade!
Heerlijk fris en perfect voor bij de maaltijd, zo’n Aziatische komkommersalade. Maar hoe maak je het nou net zo lekker als bij de Chinees of Toko? Het lijkt vrijwel onmogelijk, maar redding is nabij!
Deze salade is oorspronkelijk afkomstig uit de Indische keuken.
Komkommersalade
Atjar Ketimoen is dan ook de naam van dit traditionele gerecht. Een atjar is een zuur (bij)gerecht van de Indonesische, de Indische en de Maleisische keuken. Het kan met verschillende soorten groente gemaakt worden, de zure smaak krijgt het door de inmaak en gisting van de gebruikte groente. Ook kan de smaak door azijn worden verkregen en dat is hoe wij het vandaag gaan maken. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor deze heerlijke salade en iedereen zal ervan smullen.
Zo maak je het:
- Snijd de komkommer in stukjes, net zoals de rode peper. Houd je niet van heel erg pittig, laat de rode peper dan weg of vervang de rode peper voor een snufje cayennepeper.
- Meng in een bakje de komkommer met de rode peper, honing, snufje zout en peper en wittewijnazijn. Meng goed door elkaar.
- Strooi als laatste wat sesamzaadjes over de komkommer. Serveer bijvoorbeeld met een lekker rijstgerecht.
- Eet smakelijk!
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Lekker&Simpel | Beeld: videostill