Dit heb jij vast nog nooit met een avocado gedaan!
De avocado is een veelzijdige vrucht die je werkelijk bij alle maaltijden wel kan gebruiken. Bijvoorbeeld de lunch! Soms heb je zin in iets anders dan je eeuwige bammetje met kaas. Maak dan eens deze heerlijke frisse salade met avocado en makreel!
Bomvol vitaminen en goede voedingsstoffen en makkelijk om te maken, wat wil je nog meer?
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 4 avocado’s
- Halve komkommer
- 250 gram gerookte makreel
- 80 gram crème fraîche
- 8 takjes koriander, fijngehakt
- geraspte schil van 1 limoen
- peper en zout
- 1 eetlepel wit sesamzaad
Zo maak je het:
- Halveer de avocado’s en schep het vruchtvlees voorzichtig uit de schil. Bewaar de schillen.
- Snijd de avocado’s in blokjes en doe hetzelfde met de komkommer.
- Pluk de makreel en meng het visvlees met de crème fraîche en koriander, de geraspte limoenschil en de komkommer- en avocadoblokjes.
- Breng de salade op smaak met peper en zout.
- Presenteer de salade door de avocadoschillen te vullen met het avocado-makreelmengsel.
- Maak af met het sesamzaad.
- Eet smakelijk!
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Jan Magazine | Beeld: Pexels