Maayke
40 min.
4 - 6 pers.

Zonder kant-en-klare pakjes

We zijn er dol op: wereldgerechten. Toch maken we deze gerechten het liefst zónder pakjes. Want zoveel extra moeite kost het niet om een wereldgerecht helemaal zelf te bereiden. Eerder kwamen de wereldgerechten kipkerrie, kip jambalaya en kip Siam voorbij. Nu is het tijd voor een authentiek Spaans gerecht: paella.

Deze paella met kip, chorizo en garnalen is zeker een fiesta!

Wat heb je nodig? (voor 4 à 5 personen)

  • 150 gram chorizoworst, in plakjes
  • 4 losse stukken kipfilet
  • 350 gram paellarijst (bomba of calasparra)
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 groene paprika
  • Een snufje saffraan
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 900 milliliter kippenbouillon
  • 3 tomaten
  • 85 gram erwten, bevroren
  • 150 gram garnalen
  • Verse peterselie
  • 2 citroenen

Zo maak je het:

  • Doe een beetje saffraan in een kleine kommetje samen met 2 eetlepels heet water. Laat het weken terwijl je ondertussen de rest van het gerecht voorbereid.
  • Snijd de chorizo indien deze nog niet in kleine plakjes is gesneden en snijd de kipfilet in kleine blokjes.
  • Verhit wat olijfolie in een grote (wok)pan en bak de garnalen. Wanneer ze roze van kleur zijn, haal ze uit de pan en zet ze apart.
  • Voeg opnieuw wat olijfolie aan de (wok)pan en bak de chorizo plakjes (±2 minuten). Wanneer ze krokant genoeg zijn, haal ze uit de (wok)pan en zet aan de kant.
  • Bak nu die kipfiletblokjes in dezelfde pan (±10 minuten) totdat ze goudbruin van kleur zijn.
  • Snijd, terwijl de kip aan het bakken is, de ui, de knoflookteentjes en de tomaten in stukken. Snijd ook de rode- en groene paprika in kleine blokjes.
  • Wanneer de kip gaar is, voeg de ui en knoflook toe. Bak ongeveer 5 minuten totdat de ui zacht geworden is.
  • Voeg nu de paprikablokjes en de rijst toe en meng alles goed door elkaar voor ±2 minuten lang.
  • Doe nu de kippenbouillon, de saffraan met watermengsel, paprikapoeder en de tomaten erbij. Wanneer het kookt, laat het sudderen voor 12 à 14 minuten.
  • Strooi nu de erwten, de garnalen en de plakjes chorizo erover, roer alles goed door en kook dit nog 5 minuten met het gerecht mee.
  • Als de rijst goed gekookt is en er (bijna) geen vocht meer onderin de (wok)pan zit, haal het van het vuur en laat het 5 minuten rusten.
  • Snijd ondertussen de verse peterselie en de citroen en besprenkel dit over de paella heen voordat het geserveerd wordt.
  • Buen apetito!

Lees ook: Met dit trucje maak je perfect gegrilde en knapperige groenten uit de oven

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Free from Fushion | Beeld: Paella door Hirotaka Nakajima onder de licentie CC BY 2.0