Christel

Wat moet je doen?

  • Doe de bloem in een kom en voeg 1 ei, een snufje zout, 1 eetlepel zonnebloemolie toe en het water toe. Roer het tot een geheel met een vork en kneed het deeg daarna zo’n honderd keer met je handen. Zo maak je het deeg elastisch.
  • Maak een bol van het deeg en snijd het doormidden.
  • Smeer beide bollen deeg met de rest van de zonnebloemolie in. Zet deze op een bord en zet er een hete kom overheen. Hierdoor wordt het deeg nog elastischer. Tip: maak de kom heet door er eerst kokend water in te doen.
  • Laat het deeg een half uur rusten.

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil en snijd ondertussen de appels in fijne, dunne stukjes. Doe de paneermeel in een koekenpan en bak dit even.
  • Voeg de citroenrasp en -sap aan de appels toe en schep de rozijnen door de appels heen.
  • Doe vervolgens de suiker bij de appels en mix dit opnieuw.
  • Besprenkel het aanrecht of werkplank met bloem en leg hier 1 bol deeg op. Rol voorzichtig met de deegroller over het deeg heen. Draai het deeg continu om en rol het deeg uit tot een dun lap. Doe dit voorzichtig! Anders scheurt het deeg.
  • Smelt daarna 100 gram boter en wrijf dit over het deeg. Verdeel daarna de helft van het paneermeel over het deeg.
  • Schep de rest van het appelmix in een rechthoek op het deeg.
  • Vouw het deeg aan de bovenkant over de de strudel en rol daarna voorzichtig de strudel in de lengte op.
  • Besmeer de bovenkant van de apfelstrudel met nog wat gesmolten boter. Herhaal dit proces met de andere bol deeg.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de strudels hierop. Bak de strudels zo’n 35 minuten.
  • Serveer de strud
  • el warm met wat poedersuiker, vanillesaus en een bolletje roomijs.

Bron: apfelstrudels.nl | Beeld: Pixabay


Pagina 2/2