Zo lekker at je ‘m in Nederland nog niet eerder
Een apfelstrudel uit de supermarkt is al ontzettend lekker, maar wanneer je ze weleens in Oostenrijk of Duitsland hebt gehad weet je hoe goddelijk dit appelgebakje kan smaken. Ben jij ook zo dol op deze Oostenrijkse traktatie? Dan hebben we goed nieuws voor je, want met dit recept maak je ‘m lekkerder dan ooit!
Vaak wanneer je een apfelstrudel nuttigt in Nederland is het deeg vrij dik of is de apfelstrudel zelfs gemaakt van bladerdeeg. Het gebakje blijft lekker, maar in Oostenrijk is de strudel van een flinterdun deeg gemaakt. Hierdoor wordt het nóg lekkerder. Wil jij ook zo’n hemelse lekkernij maken? Sla dan de onderste ingrediënten alvast in.
Wat heb je nodig voor twee strudels?
- 250 gram bloem
- 1 ei
- 2 eetlepel zonnebloemolie
- 100 milliliter lauw water
- 2 kilo appels
- 150 gram rozijnen
- 100 gram paneermeel
- 100 gram roomboter
- 100 gram suiker
- Snufje zout
- Beetje extra bloem
- Sap en rasp van 1 citroen
- Poedersuiker om te garneren
Pagina 1/2