redacteur
90 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 3 aubergines
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Paar takjes verse tijm, in kleine stukjes
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel zout
  • 1 1/2 eetlepel basilicum
  • 1 1/2 eetlepel peterselie
  • 2 eetlepels citroensap
  • Snufje peper

Je maakt deze dip heel eenvoudig

In het weekend smullen we maar al te graag van een toastje. We beleggen hem royaal met brie, kruidenkaas of filet americain. Afgelopen weekend hadden we echter zin in een andere topping. We maakten deze heerlijke auberginedip met knoflook en we werden niet teleurgesteld. Het was heerlijk!

Overheerlijk op een toastje of broodje!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de auberginedip:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en leg de helften op een bakplaat met bakpapier, met de gesneden kant naar boven. Maak met een mes sneetjes in de aubergine en stop hierin de knoflook en tijm. Besprenkel met twee eetlepels olie en breng op smaak met zout.
  • Bak de aubergines in de oven, totdat ze zacht en goudbruin zijn. Dit duurt ongeveer een uur. Laat vervolgens afkoelen (ongeveer 20 minuten).
  • Lepel het vruchtvlees uit de helften aubergine en doe dit in de keukenmachine. Voeg de basilicum en peterselie toe, 2 eetlepels olie en citroensap. Pureer tot een gladde substantie. Breng op smaak met zout en peper en meng opnieuw kort door elkaar.
  • Serveer met toast, brood of crostini.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: Franse uiendipsaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Marta Stewart | Beeld: Videostill