Met maar 5 ingrediënten overheerlijke rijstepap!
De kans is groot dat jij vroeger van je moeder of oma als toetje ook wel eens rijstepap voorgeschoteld kreeg. Vroeger vonden wij het niet eens zo lekker, maar vandaag de dag denken we daar wel anders over, want wat een heerlijk dessert! Zo maak je het!
Zo maak je het:
- Doe de melk en de rijst samen in een steelpannetje.
- Zet het pannetje op laag vuur en schraap het merg uit het vanillestokje.
- Roer dit goed door het rijstmengsel heen. Voeg een snufje zout toe en breng het geheel aan de kook.
- Draai het vuur laag zodra de rijstepap kookt en laat dit ongeveer een kwartiertje koken. Let er wel op dat je in dit kwartier goed blijft roeren, anders plakt de rijst aan de pan vast.
- Laat de pap, zodra het kwartier voorbij is, even afkoelen in de pan.
- Serveer de pap lauwwarm of koud. Je kunt voor een extra lekker dessert de pap serveren met stroop of een beetje aardbeiensaus. Eet smakelijk!
Lees ook: Maak vanavond deze heerlijke romige pasta met garnalen
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Beeld: Mexican Rice Pudding door Charles Haynes onder de licentie CC BY-SA 2.0