Smullen geblazen!
Driewerf hoera voor de asperge! De eerste asperges van de ‘koude grond’ zijn binnenkort weer te koop. Om dat te vieren, zetten we de vijf lekkerste recepten met asperges in de hoofdrol op een rijtje. Aan de slag!
Aspergeseizoen
Het aspergeseizoen is maar van korte duur, en daarom moet je er snel bij zijn. Het seizoen loopt namelijk van half april tot 24 juni. Daarvoor en daarna zijn er wel asperges te koop, maar zijn die geïmporteerd of gekweekt. En laten we eerlijk zijn, asperges uit de Nederlandse koude grond zijn toch veel lekkerder? Met deze recepten weet je zeker dat het smullen wordt!
1. Recept: romige citroenkip met asperges
Bij asperges hoort een romig sausje – of gewoon een hele pan vol room! Deze frisse citroenkip met groene asperges zwemt in een heerlijke saus en is heel eenvoudig te maken.
2. Recept: romige pasta met asperges, citroen, witte wijn en kaas
De combinatie van asperges, frisse citroen, witte wijn en heel veel kaas maakt deze romige pasta tot een heuse seizoensfavoriet. Loopt het water je al in de mond?
3. Recept: romige groentelasagne met groene asperges
Groentelasagne saai? Niet met deze groene asperges. Afkomstig van chef-kok Jamie Oliver, dus je weet zeker dat deze romige groentelasagne met groene asperges en veel Parmezaanse kaas voor herhaling vatbaar is!
4. Recept: quiche met groene asperges, lente-ui en feta
Een quiche is altijd een goed idee, vooral in combinatie met groene asperges, lente-ui en feta. Fijne bijkomstigheid: je vult er een hoop magen mee!
5. Recept: geroosterde groene asperges met knoflook en mozzarella
Ook de asperges in eenvoud zijn een smakelijke traktatie. Vooral dit recept voor geroosterde asperges met knoflook en mozzarella is een aanrader.
Lees ook: Bewaar asperges op deze manier en ze blijven veel langer vers
Wil je dit bericht bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.