Sabine

Je hoeft geen rauw ei te gebruiken in de cake

Niet iedereen staat te springen om rauw ei te eten, zoals bijvoorbeeld vrouwen die zwanger zijn of mensen die eens salmonella hebben opgelopen en dit koste wat het kost willen voorkomen. Tot nu toe betekende dat dat zij ‘nee’ moesten zeggen tegen arretjescake, maar wist je al dat je het heel makkelijk kunt maken zónder rauw ei?

Zo kan iedereen van de lekkernij genieten!

Vervanger
Het rauwe ei in de arretjescake kun je heel makkelijk vervangen door een halve banaan. Prak de halve banaan goed tot het helemaal fijn is en je kunt het prima gebruiken als eivervanger. Ook zal je arretjescake niet naar banaan smaken, omdat het maar om een halve banaan gaat voor de hele cake. 

Dit heb je nodig:

  • 1 halve rijpe banaan, fijn geprakt
  • 250 gram biscuitjes
  • 250 gram roomboter
  • 60 gram cacao
  • 180 gram donkerbruine basterdsuiker

Zo maak je het:

  • Smelt de boter en doe het daarna in een grote kom. Voeg daarna de basterdsuiker, cacao en de geprakte banaan toe. Roer tot alle ingrediënten met elkaar zijn vermengd.
  • Breek de biscuitjes in stukjes en doe de biscuitjes daarna bij het basterdsuikermengsel. Roer opnieuw.
  • Bekleed een bakblik met bakpapier en schenk daarna het beslag in de bakvorm. Zet het daarna minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Haal het daarna uit de vorm en sprenkel nog wat cacaopoeder over de bovenkant van de cake. 

Lees ook: Deze cheesecake is suikervrij, koolhydraatarm én nog lekker ook

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Kookfans | Beeld: Videostill YouTube