Robby
30 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 100 milliliter Licor 43
  • 250 gram kokosolie
  • 200 gram roomboter biscuits
  • 175 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram amandelmeel
  • 75 gram extra pure chocolade (>70%)
  • 50 gram cacaopoeder
  • 2 middelgrote eieren

Arretjescake met een Spaanse twist!

Arretjescake; wie kent het niet? Iedereens oma heeft deze oud-Hollandse zoetigheid wel eens gehad. De lekkere chocoladesmaak in combinatie met de heerlijke crunchy bite van de koekjes.. Heerlijk! Weet je wat dit traditionele recept nog lekkerder maakt? Een flinke scheut drank! Licor 43 om precies te zijn, ons lievelingsdrankje. 

Met de kruidige likeur geef je de Licor 43 een Spaanse twist en waan je je meteen in Mediterrane sferen.

Zo maak je het:

  • Bekleed een cakevorm van 1 liter met plastic folie.
  • Smelt de kokosolie en de pure chocolade in afzonderlijke kommen.
  • Klop de eieren en basterdsuiker au bain-marie tot een luchtige maas, en schenk er geleidelijk de Licor43 bij.
  • Neem de kom eierschuim uit het warmwaterbadje en klop er de gezeefde cacaopoeder en het amandelmeel door. Spatel er dan de kokosolie en tenslotte de gesmolten chocolade door.
  • Giet een klein laagje van dit chocolademengsel in de cakevorm en leg er een laagje koekjes op. Hierop weer een heel dun laagje chocolademengsel en weer een laag koekjes. Ga zo door tot de vorm gevuld is en/of de koekjes en chocolademengsel op zijn.
  • Dek de vorm af met plastic folie en zet hem een nachtje in de koelkast.
  • Verwijder de vorm en folie en leg de Arretjescake op een mooie schaal. Snijd hem in dunne plakjes en serveer direct. Bewaar de cake in de koelkast!

Lees ook: Zo maak je heel makkelijk gevulde paprika’s in de Airfryer

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Licor 43 | Beeld: Videostill YouTube