Zo lekker kunnen simpele melkkoekjes zijn!
Vandaag nemen we een kijkje in een andere keuken. De Arabische keuken zit vol rijke smaken en deze melkkoekjes zijn daar het bewijs van. Ze zijn heel simpel om te maken en je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig, maar geloof ons: ze zijn verrukkelijk!
Een echte traktatie voor bij de koffie of thee.
Wat heb je nodig? (voor 60 melkkoekjes)
- 300 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 120 gram melkpoeder (in het houdbare melkschap)
- 290 gram bloem
- 200 gram poedersuiker
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de boter in een schaal en maak het met een mixer tot een gladde massa. Spatel de boter tot een hoopje in het midden van de schaal en mix het nog een keer.
- Doe nu de melkpoeder bij de boter en meng dat met de mixer goed door elkaar.
- Voeg de helft van de bloem toe en meng dit wederom goed door elkaar. Voeg daarna de rest van de bloem toe.
- Kneed het deeg met je handen goed compact en maak dan kleine bolletjes van het deeg.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de kleine bolletjes op. Druk ze een klein beetje aan.
- Bak ze in de oven voor 15 tot 20 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Zeef de poedersuiker, zodat er geen klonten meer in zitten en haal dan elk koekje door de suiker.
- Geniet ervan!
Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: El Mundo Eats | beeld: videostill