Desy
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 10 plakjes wit (casino)brood
  • 2 appels
  • 10 gram bloem
  • 2 theelepels kaneel
  • 175 gram suiker
  • Een snuf nootmuskaat
  • 100 gram gesmolten boter

De appeltaartrolletjes zijn lekker als hapje of als ontbijt!

Wij zijn enorm fan van appeltaarten, of ze nu op de Hollandse of op de Franse manier zijn gebakken. Toch is een dergelijke taart maken wel veel werk, dus gingen we op zoek naar een simpelere variant. Deze appeltaartrolletjes zijn dan ideaal! 

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil allereerst de appels en snijd ze in kleine blokjes. Wil je de appel liever met schil gebruiken? Was ze dan eerst op déze manier.
  • Meng de appels met de bloem, 1 theelepel kaneel, 75 gram suiker en nootmuskaat. Zet het even apart.
  • Snijd de korsten van het brood en rol het brood plat met een deegroller. Meng in een klein kommetje 100 gram suiker met een theelepel kaneel. Zet in een ander kommetje de gesmolten boter apart.
  • Schep twee eetlepels van het appelmengsel in de lengte van het brood. Rol vervolgens het brood op tot een rolletje waarbij de vulling in het midden blijft zitten.
  • Haal de rolletjes eerst door het kommetje met gesmolten boter en vervolgens door het kommetje met de gemixte suiker en kaneel.
  • Bak de rolletjes in 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Serveer ze warm. Eet smakelijk!

Lees ook: Deze Franse variant op de Hollandse appeltaart moet je echt proberen!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Spend With Pennies | Beeld: videostill