Maayke

Bestaat er een betere combinatie dan appeltaart én tosti’s?

We kunnen geen genoeg krijgen van deze lekkere warme broodjes. Met deze veelzijdige broodjes kun je vrijwel alle kanten op en we hebben de meest gekke combinaties al voorbij zien komen: de frikandel speciaal-, kapsalon– en zelfs de omelet-tosti. Maar deze zoete variant met de smaak van appeltaart? Dat is voor ons een primeur. 

Net als de frikandel speciaal-smaak komt ook deze bijzondere variant uit het kookboek Toffe Tosti’s van Leonie ter Veld.

Wat heb je nodig?

  • 2 plakjes maisbrood
  • een halve groene appel (Granny Smith)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel suiker
  • smeerbare roomboter (gezouten)

Dit is hoe je het maakt:

  • Smeer beide plakjes maisbrood aan allebei de zijden in met een laagje roomboter.
  • Snijd de halve groene appel in dunne plakjes en beleg hiermee een plakje maisbrood.
  • Strooi over de plakjes appel wat suiker en kaneel.
  • Leg het andere plakje maisbrood hier bovenop.
  • Verhit een pan zonder boter en bak hier vervolgens de tosti een aantal minuten in. Wanneer de onderkant mooi goudbruin van kleur is, draai het broodje om en bak de andere zijde totdat deze ook goudbruin van kleur is. (2 à 3 minuten per zijde).
  • Serveer het broodje met eventueel nog wat poedersuiker. Eet smakelijk!

Lees ook: Deze gebakken tosti mét ei is de perfecte nieuwjaarslunch!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Toffe Tosti’s, And See | Beeld: Grilled Cheese Invitational door Kelly Bone onder de licentie CC BY 2.0