Fabiën
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 80 milliliter Licor 43
  • 800 gram appelen
  • 225 gram zelfrijzende bloem
  • 200 gram boter
  • 100 gram ijshoorntjes
  • 80 gram kristalsuiker
  • 70 gram amandelschilfers
  • 50 gram amandelpoeder
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 limoen

Perfect als toetje tijdens de feestdagen

Een vers stuk appeltaart met een kop warme chocolademelk (mét slagroom) kan tijdens de koude winterdagen veel goed doen om warm te blijven. Misschien maak je wel altijd de oerhollandse appeltaart volgens grootmoeders recept. Maar ben je toe aan een keer iets anders, dan raden wij zeker aan om deze appeltaart met Licor 43 eens te proberen!

Zo maak je het:

  • Leg de ijshoorntjes in een handdoek en druk met een plat voorwerp (bijvoorbeeld een pan) de hoorntjes tot fijne stukjes.
  • Snijd de koude boter in kleine blokjes.
  • Meng in een kom de verkruimelde stukjes ijshoorn met de bloem, de suiker, het amandelpoeder en de klontjes boter. Kneed alles samen tot er een kruimelige deegsubstantie ontstaat. Let op: kneed niet te lang want de boter mag niet gaan smelten.
  • Schil en snijd je appels in blokjes. Verhit 125 gram boter in een steelpan en voeg de appelblokjes toe.
  • Wanneer de appelblokjes glazig zijn, giet dan de helft van de Licor 43 erover.
  • Bak de appelblokjes hierna tot ze beetgaar zijn, giet de andere helft van de Licor 43 erover en voeg wat limoensap toe.
  • Roer het geheel goed door, haal de steelpan van het vuur en meng de amandelschilfers erdoor.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bak- of taartvorm in met boter. Bedek de bodem met de appelblokjes en strooi hier vervolgens het kruimelige deeg overheen.
  • Zet de taartvorm nog een halfuurtje in de oven en je appeltaart is klaar! Enjoy!

Lees ook: Wie kent oud-Hollandse arretjescake nog? Deze variant met Licor 43 is nóg lekkerder

Fan van dit recept? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Licor 43 | Beeld: Pexels