Ingrediënten
  • 500 gram bloem
  • 100 gram poedersuiker
  • 250 gram boter, in blokjes + 20 gram extra
  • Rasp van 1 citroen
  • 2 grote eieren, losgeklopt
  • Scheutje melk
  • Vlierbloesemsiroop
  • 6 grote appels (Jamie gebruikt 2 Bramley apples en 4 Cox appels)
  • 100 gram bruine suiker + een beetje extra
  • 1 takje munt
  • 150 gram bramen
  • Halve theelepel kaneel
  • Kwart theelepel nootmuskaat
  • Klein stukje gember, in fijne stukjes gesneden
  • 1 ei, losgeklopt
  • IJs naar keuze
Sabine
60 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram bloem
  • 100 gram poedersuiker
  • 250 gram boter, in blokjes + 20 gram extra
  • Rasp van 1 citroen
  • 2 grote eieren, losgeklopt
  • Scheutje melk
  • Vlierbloesemsiroop
  • 6 grote appels (Jamie gebruikt 2 Bramley apples en 4 Cox appels)
  • 100 gram bruine suiker + een beetje extra
  • 1 takje munt
  • 150 gram bramen
  • Halve theelepel kaneel
  • Kwart theelepel nootmuskaat
  • Klein stukje gember, in fijne stukjes gesneden
  • 1 ei, losgeklopt
  • IJs naar keuze

Jamie voegt een paar interessante ingrediënten toe aan zijn appeltaart

Een appeltaart kun je gewoon in de winkel kopen of maken met een pakje van Dr. Oetker, maar het is veel lekkerder om die appeltaart helemaal zelf te maken. En als je dan toch bezig bent, kun je best een paar speciale smaakmakers aan je gebakje toevoegen zoals Jamie Oliver doet. De chef-kok voegt onder andere bramen en gember toe aan zijn creatie. 

Deze appeltaart doet je watertanden!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Zo maak je het:

  • Zeef de bloem en poedersuiker in een kom en voeg de blokjes boter toe. Gebruik je handen om de boter te verkruimelen met het deeg door je duimen tegen je vingers te drukken tot een kruimelig geheel ontstaat. Voeg daarna de citroenrasp toe.
  • Voeg de eieren en melk toe en kneed het deeg tot een bal. Kneed niet langer dan nodig is en laat het deeg daarna een half uur rusten in de koelast.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Schil de appels en doe de schillen van twee appels in een pannetje samen met twee bramen, een scheutje water en een takje munt en laat het op laag vuur pruttelen. Roer af en toe tot de appels zacht zijn. Haal het takje munt uit het pannetje en gebruik een staafmixer om een egaal mengsel te maken. Voeg daarna de helft van de suiker toe en laat het nog even staan tot de suiker is opgenomen in de siroop. 
  • Snijd de appels daarna in wedges en ontdoe ze van het klokhuis. 
  • Verhit een koekenpan en haal deze daarna van het vuur. Voeg de boter toe en wacht tot de boter gesmolten is. Voeg daarna de rest van de suiker, kaneel, nootmuskaat, gember en vlierbloesemsiroop toe. Roer kort.
  • Voeg daarna de appels toe en roer tot de appels zijn bedekt met de boter.
  • Zet de pan daarna vijf minuten op middelhoog vuur en doe de appels in een glazen taartvorm. Verdeel de rest van de bramen over de appels en schenk nog een beetje vlierbloesemsiroop over de appels en bramen.
  • Klop het ei los en besmeer de rand van de taartvorm met het geklopte ei.
  • Bestuif het aanrechtblad met wat bloem en gebruik een deegroller om het uit te rollen tot een rond en plat deeg.
  • Doe het deeg daarna over de appels heen. Snijd het deeg dat over de randen hangt weg en druk de randjes aan. Het overgebleven deeg kun je eventueel gebruiken om de taart te decoreren.
  • Snijd een kruisje in het midden van de taart, zodat de stoom tijdens het bakken wegkan.
  • Besmeer de bovenkant met wat opgeklopt ei en besprenkel het met suiker.
  • Bak de taart in 40 tot 45 minuten gaar.
  • Laat de taart afkoelen en serveer met een bolletje ijs en de eerder gemaakte siroop.

Lees ook: Recept: Jamie Olivers ijscheesecake met 6 ingrediënten   

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: YouTube Jamie Oliver | Beeld: Videostill YouTube Jamie Oliver