Ingrediënten
  • Voor het mengsel om de appelringen:
  • 130 gram bloem
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 of 4 grote appels
  • 1/4 theelepel kaneel
  • Een snuf zout
  • 240 milliliter karnemelk
  • 1 groot ei
  • Zonnebloemolie (voor het frituren)
  • Voor de kaneelsuiker topping:
  • 2 eetlepels kaneel
  • 70 gram suiker
Roos
20 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • Voor het mengsel om de appelringen:
  • 130 gram bloem
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 of 4 grote appels
  • 1/4 theelepel kaneel
  • Een snuf zout
  • 240 milliliter karnemelk
  • 1 groot ei
  • Zonnebloemolie (voor het frituren)
  • Voor de kaneelsuiker topping:
  • 2 eetlepels kaneel
  • 70 gram suiker

Een heerlijke snack die eigenlijk iedereen lust

Ben jij een groot liefhebber van appel en kaneel? Dan is een appeltaart vast één van jouw favoriete zoete snacks. Omdat er nog veel meer mogelijk is met appel en kaneel, maken we vandaag iets anders dan de ouderwetse appeltaart. Wedden dat deze appelringen jouw nieuwe favoriet worden? 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Aan de slag:

  • Voeg in een kom de bloem, bakpoeder, suiker, zout en kaneel bij elkaar. Roer goed door.
  • Klop in een andere kom het ei op en meng dit met de karnemelk. Giet dit vervolgens bij het bloemmengsel.
  • Snijd de appels in schijven en haal het binnenste klokhuis eruit. Dep de appelschijven droog met keukenpapier.
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan tot 175 °C.
  • Dip de appelringen in het mengsel en frituur de ringen vervolgens aan beide kanten tot er een bruine kleur ontstaat. Leg de appelringen op keukenpapier zodat het overtollige vet opgenomen wordt.
  • Maak het kaneelsuikermengsel door de kaneel en suiker te mengen. Haal de appelringen door dit mengsel en leg op een bord.
  • Genieten maar!

Ook lekker: Appeltaart wentelteefjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tip Hero | Beeld: Videostill YouTube