Een heerlijke variatie op de klassieke appelkruimeltaart
Appeltaart en ijs, van beiden kunnen we geen genoeg krijgen. En van de combinatie al helemaal niet! Deze blondies zijn een heerlijke variatie op de klassieke appelkruimeltaart. Perfect voor in de herfst, wanneer de appels volop in het seizoen zijn en er niets gezelliger is dan binnen bakken én smullen. Uiteraard wel met een zomerse bol ijs om het af te maken.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je de appelkruimelblondies:
- Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een bakblik van ongeveer 23 cm x 23 cm in.
- Meng in een grote kom de ingrediënten voor het kruimeldeeg: de bloem, basterdsuiker, suiker, kaneel en boter. Gebruik een vork om alle ingrediënten te mengen tot een kruimeldeeg. Zet apart op een koele plek.
- Gebruik nu de ingrediënten voor de blondies. Meng in een kom de bloem, kaneel, nootmuskaat, zout en bakpoeder.
- Smelt de boter in de magnetron of in een pannetje. Pak nog een kom en doe daarin de gesmolten boter, suiker en ahorn- of agavesiroop. Roer alles goed door. Voeg daarna ook het ei en het vanille-extract toe aan de kom en roer nogmaals.
- Voeg de helft van het bloemmengsel toe aan de natte ingrediënten en roer totdat alles net is gemengd. Voeg dan de tweede helft van het bloemmengsel toe en roer voorzichtig door. Mix niet te lang.
- Snijd de appels in kleine blokjes. Knijp een citroen uit boven de appelblokjes. Roer ze dan langzaam door het beslag.
- Doe het deeg in de bakvorm en strijk glad. Strooi dan het kruimeldeeg eroverheen.
- Bak 25 minuten in de oven. Bedek de blondies de laatste 5 minuten met aluminiumfolie zodat de bovenkant niet aanbrandt.
- Laat de blondies 20 minuten afkoelen. Snijd ze dan in vierkante stukken en serveer met een bol vanille-ijs.
- Eet smakelijk!
Ook lekker: Pindakaas-banaanbrownies
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: videostill Tasty