Heerlijk romig en lekker zoet!
Als het op taart aan komt, houden wij van de meest creatieve en gekke recepten. Heb je bijvoorbeeld onze twix-cheesecake of onze romige bananentaart wel eens bekeken? Vandaag houden we het echter simpel en vertellen we je hoe je deze heerlijke appelkaneelcake met custard kunt maken!
Zo maak je het:
- Verhit de oven voor op 180 graden.
- Vet een springvorm in met de boter.
- Neem een kom en doe hier de appels en de Grand Marnier in. Zet aan de kant.
- Neem een andere kom en doe hier bloem, suiker, bakpoeder, zout en 1/4 theelepel kaneel in. Roer door elkaar.
- Doe olie, melk, eieren, sinaasappelschil en vanillesuiker in een andere kom. Roer goed door elkaar.
- Giet nu de natte bij de droge ingrediënten en maak een glad beslag.
- Neem een middelgroot glas en schep 1 glas van het deeg in een kleine kom.
- Doe hier de twee eetlepels bloem doorheen. Mix door elkaar.
- Mix de eierdooiers door het beslag in de grote kom en roer dan de appels er doorheen.
- Doe dit beslag in de springvorm en verdeel het beslag. Duw de appelstukjes wat naar beneden.
- Giet het deeg in het kleine kommetje nu ook over het andere beslag heen en verdeel dit.
- Neem een kleine kom en doe hier 1 eetlepel suiker en kaneel in. Strooi dit over het beslag heen.
- Doe in de oven en bak 50 minuten.
- Laat de cake goed afkoelen en strooi er 1 eetlepel poedersuiker overheen.
- Maak dan slagroom door de slagroom en de eetlepel poedersuiker te mixen.
Lees ook: Zijn blauwe bessen met recht een superfood?
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Beeld: Pixabay