Sanne
15 + 15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 8 marshmallows
  • 2 Granny Smith appels
  • 4 blokjes chocolade
  • Warme karamelsaus

De frisse variatie op een traditionele snack

Amerikanen zijn er gek op: s’mores. De lekkernij maakte men traditioneel bij het kampvuur en is een combinatie van koekjes, chocolade en marshmallows. Deze appel-karamel s’mores zijn nét even anders, een leuke variatie op deze traditionele snack. De frisse smaak van de appel maakt het zoete geheel verrassend lekker. Zeker de moeite waard om te proberen! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de appel-karamel s’mores:

  • Snijd de appels in gelijkmatige schijfjes en verwijder het klokhuis.
  • Prik twee marshmallows op een stokje en rooster ze goudbruin.
  • Nu is het tijd om de s’mores te gaan stapelen. Begin met een schijfje appel onderop. Leg hier een blokje chocolade op en twee geroosterde marshmallows.
  • Schenk hier vervolgens wat warme karamelsaus overheen en leg het tweede schijfje appel er bovenop. Druk het schijfje appel goed aan, zodat de marshmallow smelt en alle smaken goed mengen.
  • Herhaal dit proces vier keer.
  • Je appel-karamel s’mores zijn klaar! Op deze manier zijn de snacks goed behapbaar en kun je vier porties maken.
  • Wil je één grote s’more maken? Stapel de vier losse onderdelen dan bovenop elkaar.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Recept: gevulde pannenkoeken met Baileys en mini marshmallows

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill