Met deze rijkgevulde antipasto-tosti ben je wel even zoet!
Wie Kookfans al een tijdje volgt, weet dat we enorm fan zijn van bijzondere tosti’s, zo deelden we eerder al een fantastische stokbrood-tosti, een cheesecake-tosti, en een frikandel speciaal-tosti met je. Vandaag delen we dit fantastische recept voor een antipasto-tosti met je.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 4 eetlepels boter
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 8 sneetjes zuurdesembrood
- 200 gram mozzarella, gesneden
- 130 gram artisjokharten, gesneden
- 90 gram zwarte olijven, in plakjes
- 100 gram gesneden ham
- 40 gram gesneden pepperoni
- 40 gram gesneden pepperoncini
- verse basilicum
Zo maak je het:
- Smeer 1/2 eetlepel boter op één kant van een sneetje brood en bestrooi dit met een snufje oregano en een snufje met knoflookpoeder. Plaats het brood met de beboterde kant naar beneden op een schoon oppervlak en bedek dan met eenvierde van de mozzarella, artisjok, olijven, ham, pepperoni en basilicum.
- Smeer een 1/2 eetlepel boter op een tweede sneetje brood en bestrooi met een snufje oregano en knoflookpoeder. Plaats met de beboterde kant bovenop de andere boterham. Herhaal de stappen en maak zo 4 sandwiches.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en doe één tot twee tosti’s in de koekenpan. Bak ongeveer vier minuten totdat de onderste boterham goudbruin is en de kaas begint te smelten. Draai de tosti dan voorzichtig om en bak de andere kant nog vier minuten.
Lees ook: Frikandel speciaal-fan? Dan moet je déze lekkere tosti zeker eens proberen!
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: videostill