Meng bloem, boter en een snufje zout met een mixer door elkaar. Voeg dan de eierdooier toe en kneed dit door het deeg heen. Maak een bal van het deeg. Vet de taartvorm in met boter of bakspray en bekleed de taartvorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem, bestuif met paneermeel en laat koelen in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vul een pan met water en breng dit met een snufje zout aan de kook. Voeg de aardappelblokjes toe en kook dit vijf minuten. Giet af en zet opzij. Verhit boter in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg de andijvie beetje voor beetje toe en bak totdat dit begint te slinken. Strooi wat nootmuskaat eroverheen en verkruimel het groentebouillonblokje boven de andijvie. Voeg aardappelblokjes en rookworst toe en verdeel het mengsel over de taartvorm. Neem een kom en mix hierin de eieren, crème fraîche en kaas. Schenk over de andijvie in de taartvorm heen en zet 35 tot 40 minuten in de oven.
Bron: Leuke Recepten | Bron foto: videostill Tante Fanny Nederland
Pagina 2/2