Deze ananas met kip is de perfecte combinatie van zoet en hartig
Soms maken mensen recepten waarvan je niet wist dat het kon. Een ananas vullen met kip? Het klinkt heel bijzonder, maar wat is het lekker! Deze mengeling van zoet en hartig is perfect en je zal iedereen aan tafel verbazen met dit recept. Probeer het maar!
Wat heb je nodig? (voor 6 personen)
- 1 ananas
- 500 gram kipfilet
- 6-8 plakjes ontbijtspek
- barbecuesaus
- zout en peper naar smaak
- 24-30 satéprikkers
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de ananas en snijd 2 centimeter van de bodem af.
- Gebruik een mes om 2 centimeter grote vierkantjes in te snijden. Maak ze zo diep als je kan, zonder door de bovenkans te snijden.
- Gebruik een lepel om ‘m uit te hollen. De overgebleven stukjes kunnen gebruikt worden voor ananassap.
- Bak de kip in een pan met wat olie. Breng ze op smaak met wat peper en zout. Bak ze tot ze goudbruin zijn en draai ze dan om en wacht ook tot die kant goudbruin is.
- Besmeer de kip aan beide zijden met barbecuesaus.
- Doe de kip in de uitgeholde ananas.
- Omhul ‘m vervolgens met het spek en zet die plakjes vast met satéprikkers en leg ‘m in een ovenschaal.
- Bak het geheel voor 30 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Gek op kip? Probeer dit ook eens:
- Deze heerlijke kippendijen met honing-mosterdsaus maak je in de Airfryer!
- Superlekker om op de bbq te maken: kipburgers met Parmezaanse kaas!
Bron: Tasty | Beeld: pxhere