Sabine

Dit heb je nodig voor de bovenkant:

  • 240 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1 theelepel amandelextract
  • 40 gram geroosterde amandelen

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een bakblik in.
  • Verkruimel de koekjes tot je enkel kruimels overhebt. Doe dit in een kom en voeg de boter en suiker toe en mix dit tot je de structuur van nat zand hebt.
  • Duw de koekjeskruimels in het bakblik. Vergeet niet ook de zijkant te bedekken en zet het daarna even in de koelkast.
  • Mix in een andere kom de roomkaas en mascarpone tot een geheel. Voeg daarna de suiker toe en roer tot de suiker in het mengsel is opgenomen.
  • Voeg daarna de eieren en het vanille-extract toe en mix dit een paar minuten zodat het luchtig wordt.
  • Voeg hierna de bloem, het zout en de amaretto toe. Eten er kinderen mee? Dan kun je de amaretto ook weglaten.
  • Haal het bakblik uit de koelkast en schenk hier je mengsel bij. Laat het een paar keer zachtjes op het aanrechtblad ‘stuiteren’ zodat de luchtbubbels uit het beslag komen.
  • Zet daarna je bakblik in e oven en laat het ongeveer een uur in de oven. Uiteindelijk moeten de zijkanten van de cheesecake vast zijn en de binnenkant nog een beetje zacht. Is dit nog niet het geval? Dat de cheesecake dan nog tien minuten in de oven.
  • Laat de taart een paar uur afkoelen.
  • Maak vlak voordat je de taart serveert de bovenkant. Doe slagroom en amandelextract in een kom en klop dit stijf. Voeg daarna poedersuiker toe en blijf nog even roeren.
  • Smeer het slagroommengsel over de cake en sprenkel als laatste de amandelen op de taart.

Pagina 2/2

Gek op cheesecakes? Dan vind je deze wellicht ook lekker:

Bron: Laura in the KitchenBeeld; Videostill YouTube Laura in the Kitchen