Desy

Jammie, een huisgemaakte amandelstaaf!

Wat natuurlijk in de decembermaand hoort en absoluut niet achter kan blijven is een echte amandelstaaf gevuld met het lekkerste spijs. Meestal kopen we die of krijgen we hem in een kerstpakket, maar hoe leuk is het om hem gewoon zelf te maken?

Geloof ons, het is helemaal niet moeilijk! Je hebt er maar acht ingrediënten voor nodig!

  • 300 gram amandelspijs (of gebruik ons basisrecept voor amandelspijs)
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 2-3 eetlepels suiker
  • 1 pak vers bladerdeeg of bladerdeegvellen uit de diepvries (ontdooid)
  • 2 eetlepels amandelschaafsel

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de amandelspijs in een kommetje en meng hier het ei, de kaneel en de suiker doorheen. Dit hoeft niet met een mixer maar kan gewoon met een lepel of met een vork; zo houd je de spijs lekker grof.

Spreid het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven vlak oppervlak. Gebruik je de bladerdeegvelletjes uit de diepvries? Maak dan een rechthoek van zes velletjes bladerdeeg en druk deze stevig aan elkaar vast. Verdeel de amandelspijs als een soort rol over het bladerdeeg. Doe dit niet in het midden, maar over de breedte aan de onderkant van het bladerdeegvel. Rol de staaf vervolgens op en druk de zijkanten goed dicht met een vork. Bestrijk de amandelstaaf met een beetje opgeklopt ei en strooi hier de amandelen overheen. Doe de staaf 25 tot 30 minuten in de oven tot de amandelstaaf gaar en goudbruin is. Eet smakelijke!

beeld: IraDo


Pagina 2/2