Heerlijk en supermakkelijk om te maken, deze heerlijke ovenschotel!
Ovenschotels zijn een makkelijke manier om met zo min mogelijk moeite een smaakvolle maaltijd op tafel te zetten. Je gooit alles in een schaal, schuift het de oven in en het enige wat je nog hoeft te doen is afwachten.
De keuken is geen troep, je hebt nog even wat extra tijd voor jezelf en je hebt er nauwelijks afwas van.
Ovenschotel
Daarnaast gaat de hele keuken heerlijk ruiken en mengen smaken op een heerlijke manier met elkaar in de ovenschaal. Als bijkomend voordeel heeft een ovenschotel ook nog eens dat het nauwelijks bereiding en afwas met zich meebrengt, wij zijn overtuigd! Je kan ontzettend improviseren met een ovenschotel, het is bijvoorbeeld ideaal voor kliekjes of als je de voorraadkast en koelkast eens leeg wilt maken. De meeste dingen smaken prima bij elkaar met een lekkere lading gesmolten kaas erover. Zo ook deze schotel met gehakt en mozzarella.
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
- Bereid de bladspinazie volgens de aanwijzingen.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook.
- Voeg het gehakt toe en bak rul. Bak 2/3 van de tomaatjes 2 min. mee.
- Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep het gehakt in de ovenschaal.
- Laat de spinazie goed uitlekken en verdeel over het gehakt. Dek af met de aardappelschijfjes.
- Leg er de mozzarella met de resterende tomaatjes op.
- Bestrooi met de oregano.
- Bak de spinazieschotel in de voorverwarmde oven in 25 min. goudbruin en gaar!
Lees ook: Vieze oven? 7 manieren waarop je hem in een handomdraai schoon kan maken!
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Beeld: videostill