Spruitjes, een tikkeltje anders!
Vaak maken we groenten maar op één manier klaar en proberen we eigenlijk bijna nooit iets nieuws uit. Hartstikke zonde, want als je je groente eens op een andere manier klaarmaakt heb je wat variatie in de keuken én lust sowieso iedereen het!
Zo maak je het:
- Gebruik een rasp om de schil van de citroen af te raspen. Bewaar de citroenrasp en pers de citroen uit.
- Halveer de grotere spruiten, schil zowel grote als babyspruiten en zet een pan met water op het vuur.
- Doe er een snufje zout in een kook de spruiten 3-5 minuten tot ze felgroen en zacht zijn.
- Laat de spruiten uitlekken in een vergiet en smelt ondertussen boter in een grote koekenpan.
- Doe dit op hoog vuur en laat de boter goed heet worden.
- Zodra de boter goed heet is (het zal dan bruin worden) voeg je de plakjes spek of bacon toe.
- Bak deze 1-2 minuten in de hete pan totdat het spek lichtbruin is.
- Voeg de spruitjes, citroenrasp, het citroensap en de pijnboompitten toe en meng het geheel goed door elkaar.
- Laat even doorverwarmen op laag vuur en serveer met zout en peper. Eet smakelijk.
Lees ook: Zijn blauwe bessen met recht een superfood?
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Beeld: Pixabay