Christel

Zo doe je dat! 

Het is zeker niet de eerste keer -en vast ook niet de laatste keer- dat we een chocoladesoufflé maakten die mislukte. We zijn niet de enigen die het soms moeilijk vinden om een soufflé te bakken. Het overheerlijke luchtige gebakje kan namelijk snel inzakken. Gelukkig bestaan er ook makkelijke chocoladesoufflé-recepten en dit is er een van.

Wat heb je nodig voor twee porties?

  • 15 gram roomboter
  • 25 gram suiker
  • 15 gram bloem
  • 60 milliliter volle melk + 1 eetlepel melk
  • Snufje zout
  • Snufje cayenne peper
  • 200 gram pure chocolade
  • 1 eierdooier
  • 2 eiwitten
  • Paar druppels citroensap
  • Gesmolten boter + suiker om ramekins in te vetten

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Besmeer twee ramekins met gesmolten boter en doe er vervolgens een eetlepel suiker in. Draai de ramekins rond, zodat al het boter is bedekt met suiker.
  • Smelt de boter in een pan en voeg bloem toe. Roer door en bak dit een minuut.
  • Zet de pan op een laag vuur en schenk vervolgens langzaam de melk door het bloemmengsel. Blijf continu met een garde door de pan roeren.
  • Doe chocolade in een kom en voeg hier het bloemmengsel en een snufje zout en cayenne peper aan toe.
  • Roer dit door tot de chocolade helemaal is gesmolten.
  • Voeg vervolgens de eierdooier toe en roer dit snel en goed door.
  • Zet de kom op een pan met warm water zodat de boter niet opstijft.
  • Klop de eiwitten met wat citroensap tot zachte pieken, voegt de suiker toe en klop de eiwitten vervolgens tot merengue.
  • Schep iets minder dan de helft van de merengue bij het chocolademengsel en roer tot een geheel.
  • Voeg daarna de rest van de merengue toe en schep dit rustig door het beslag.
  • Vul de ramekins met het chocoladebeslag.
  • Plaats de remskins op een bakplaat in de oven en bak de chocoladesoufflé 12 á 15 minuten.
  • Serveer de chocoladesoufflé’s meteen.

Eet smakelijk!

Probeer ook:

Bron: Food wishes | Beeld: videostill