Robby

Deze gevulde sinaasappel is het toetje van je dromen!

Het lekkerste van het avondeten is voor ons toch altijd wel het toetje. Nu kan je natuurlijk een pak vla uit de koelkast trekken, maar met een beetje meer moeite maak je een waar feest van het dessert. Dit hoeft natuurlijk niet elke dag, maar voor een speciale gelegenheid is het wel leuk om nét dat beetje extra te doen. Dit schitterende nagerecht is makkelijk te maken en je gasten zullen steil achterover slaan. 

Deze uitgeholde sinaasappel gevuld met ijs en een scheutje Licor 43 is een feest voor alle zintuigen!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 8 bolletjes vanille-ijs
  • 8 speculaaskoekjes
  • 4 grote sinaasappels
  • 4 eetlepels Licor 43
  • 1 theelepel kaneel

Zo maak je het: 

  • Haal het ijs een halfuur van tevoren uit de vriezer zodat het zacht kan worden.
  • Verkruimel de speculaaskoekjes. 
  • Snijd de sinaasappels doormidden en haal het vruchtvlees er zorgvuldig uit.
  • Meng de Licor 43, de speculaaskruimels en de kaneel goed door elkaar. Meng dit vervolgens met het vanille-ijs.
  • Vul de sinaasappels met het ijsmengsel.
  • Zet ze op een bordje en laat de gevulde sinaasappels goed koud worden in de vriezer.
  • Haal tien minuten voor het opdienen uit de vriezer en smullen maar!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Licor 43 | Beeld: Pexels