Dit zijn de allerlekkerste kippenbouten uit de oven die je ooit hebt gehad!

Robby
60 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 2 kippenbouten
  • Snufje zout en peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepel rozemarijn
  • 4 tenen knoflook
  • 1 paprika

Hmm… Het water loopt ons al in de mond als we naar deze heerlijke kippenbout kijken!

Kip, het meest veelzijdige stukje vlees! En dat klopt als een bus, want met kip kan je werkelijk alle kanten op. De basissmaak van kip is vrij neutraal, je kan je dus helemaal uitleven met kruiden en specerijen. Nu hebben wij de allerlekkerste manier gevonden om je kip te kruiden en het is verbazingwekkend simpel. Daarna even in de oven en je beleeft een ware smaakexplosie!

Hoe maak je het? 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de olijfolie, rozemarijn en een snufje zout en peper in een bakje en meng door elkaar.
  • Leg de kippenbouten op een bakplaat of in een ovenschaal.
  • Smeer ze in met de olie. Leg de tenen knoflook erbij in de schaal en snijd de paprika in stukjes.
  • Verdeel ook de stukjes paprika om de kippenbouten heen.
  • Zet de kippenbouten circa 50 minuten in de oven. Lekker met gebakken aardappeltjes en een salade!

Lees ook: Zijn blauwe bessen met recht een superfood?

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Lekker & Simpel | Beeld: Pixabay