Robby

Dit zijn jullie allerbeste appeltaart-tips!

Als er een klassiek soort taart bestaat, dan is het wel appeltaart. Appeltaart kent een lange traditie in de Nederlandse keuken. Reeds in het eerste gedrukte kookboek, Een notabel boecxken van cokeryen (1514), komt een uitgebreid recept voor appeltaart voor!

Iedereen heeft wel een eigen recept voor de allerlekkerste appeltaart, daarom besloten wij jullie eens om je beste recept te vragen. Op ons verzoekje kwamen tientallen reacties binnen en wij hebben de origineelste en lekkerste tips voor jullie op een rijtje gezet!

Wim laat de stukjes appel en rozijnen eerst een nachtje weken in de apfelkorn en voegt amandelspijs aan zijn bodem toe. Klinkt heerlijk! 

Ook Angeja’s voegt een lekkere borrel aan haar taart toe, haar geheime ingrediënt is rode wijn!

Colinda zoekt haar heil in custardpoeder, zodat het vocht van de appel goed bindt. 

Rum bij de appels en vanillestokjes en karamel over de appels: zo maakt Cilli de lekkerste taart. 

Willy strooit wat muesli over de bodem voor een krokant resultaat en laat de rozijnen maar liefst een nacht wellen! 

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: Pexels