Deze Bang Bang gamba’s moet je eens proberen!
De naam van dit gerecht kunnen we niet voor je verklaren, maar deze Bang Bang gamba’s zijn heerlijk. Wellicht wordt het zo genoemd omdat het een ware smaakexplosie veroorzaakt. Hoe dan ook, deze garnalen zijn het proberen waard!
Niet alleen vertellen we je hoe je de garnalen bereid, maar ook hoe je een heerlijke sausje klaarmaakt waarin je de grote garnalen kunt dippen! Je tafelgasten worden helemaal wild van dit gerecht.
Dit heb je nodig voor de gamba’s:
- 450 gram gamba’s
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Dit heb je nodig voor de saus:
- 120 milliliter mayonaise
- 30 milliliter Griekse yoghurt
- 20 milliliter Sriracha chili saus (te koop bij AH)
- 60 milliliter zoete chilisaus
- Snufje zout
- Een lente-uitje, fijngesneden
Zo maak je het:
- Bereid eerste de saus. Zo kan de smaak goed intrekken. Meng de mayonaise met de Griekse yoghurt, Sriracha, chilisaus, zout en lente-ui. Bedek het met plastic folie en zet het in de koelkast.
- Verwarm je oven voor op 230 graden.
- Doe de gamba’s in een kom en schenk hier de olijfolie in en meng dit met de knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper. Doe daarna de gamba’s in de kom en meng dit goed.
- Leg de gamba’s op een bakplaat dat met bakpapier is bekleed. Laat ze acht tot tien minuten in de oven en haal ze er daarna uit. Je kunt je Bang Bang gamba’s direct serveren en in de saus dippen.
Op zoek naar een ander visgerecht? Misschien is dit wel wat voor je:
- Spaghetti met avocadosaus en gamba’s
- Romige Hollandse garnalensoep
- Pittige wortelpuree met vissticks
Bron: Laura in the Kitchen. Beeld: Videostill YouTube Laura in the Kitchen