Aardbeien tiramisu is perfect voor de zomer
Bij de zomer horen aardbeien. Waar wij in de winter genieten van een heerlijke traditionele tiramisu zijn wij in de zomer meer fan van een verfrissende versie, namelijk deze heerlijke aardbeien tiramisu! Het is supersimpel om te maken!
Wat moet je doen?
- Scheid het eigeel van het eiwit van beide eieren.
- Klop 90 gram suiker samen met het eigeel totdat ze een beetje bleek en stijf worden.
- Voeg aan dat mengsel nu de mascarpone toe en meng het goed door elkaar met een mixer.
- Klop het eiwit samen met de overige suiker en zorg dat het stevige pieken vormt.
- Meng het eigeel nu met een spatel door het mascarponemengsel.
- Blend 250 gram aardbeien nu samen met 50 gram suiker tot een glad geheel. Haal dit even door een zeef, zodat het mooi glad wordt.
- Doop elke lange vinger in het aardbeienmengsel voor 5 seconden en leg de lange vinger in een vierkante bakvorm.
- Smeer nu de helft van de mascarpone over de lange vingers.
- Doe nu nog een laag lange vingers op de mascarpone en smeer daar de rest van de mascarpone overheen.
- Halveer de rest van de aardbeien en decoreer hiermee de tiramisu. Bestrooi het met poedersuiker en laat het geheel 5 uur opstijven in de koelkast.
Lees ook: Lekker met dit zomerse weer: couscoussalade met zongedroogde tomaten en feta
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Assiyam| Beeld: videostill assiyam