Minder ingrediënten en minder tijd in de keuken, maar een net zo lekkere taart
We kunnen geen genoeg krijgen van verse aardbeien. Zolang ze in het seizoen zijn, staan wij in de keuken om er de lekkerste zoetigheden mee te maken. Bij zomerse temperaturen is het dan wel zo prettig om niet urenlang naast een warme oven te hoeven staan. Gelukkig kun je met dit eenvoudige shortcake-recept bijna moeiteloos genieten van een aardbeientaartje.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo maak je de shortcake:
- Verwarm de oven voor op 200 °C en verzamel alle ingrediënten.
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in plakjes van ongeveer een halve centimeter.
- Doe de gesneden aardbeien in een kom en voeg 50 gram suiker toe. Laat even op kamertemperatuur staan terwijl je de rest van de shortcake maakt. Roer af en toe door zodat de suiker opgenomen wordt door de aardbeien.
- Doe in een andere kom de bloem. Voeg hieraan 250 gram slagroom en drie eetlepels suiker toe. Roer alles totdat het net is gemengd en een deeg vormt.
- Leg het deeg in een taartvorm en verspreid het over de bodem en de zijkanten.
- Bak de cake ongeveer 22 minuten in de voorverwarmde oven. Het deeg moet dan goudbruin kleuren. Laat de cake 15 minuten afkoelen.
- Bereid de roomlaag terwijl de cake in de oven staat. Meng hiervoor 500 gram slagroom met de overgebleven twee eetlepels suiker. Blijf stevig kloppen totdat de slagroom opstijft.
- Zet dan de shortcake in elkaar. Snijd de cake horizontaal doormidden. Bedek een helft cake met 2/3 van de aardbeien en de helft van de slagroom. Leg daarop de tweede cakelaag en bedek deze met de rest van de slagroom en aardbeien.
- Eet smakelijk!
Ook lekker: Recept: zomerse Pavlova met fruit
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: The Spruce Eats | Beeld: Unsplash