Jasmijn
25 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • Aardbeien
  • Witte en donkere chocoladestukjes
  • Twee kleine pannetjes
  • Kokosolie
  • Tandenstokers
  • Bakplaat
  • Topping (stukjes pinda en koekkruimels)

Een lekkere snack die je op verschillende manieren kunt maken

Je hebt het vast al weleens voorbij zien komen: aardbeien met een laagje chocola eromheen. In Amerika kun je ze gewoon in de supermarkt kopen, bij ons zijn ze wat minder makkelijk te krijgen. Gelukkig kun je ze ook prima zelf maken! Wij laten je zien hoe, op vier verschillende manieren.

Veel mogelijkheden

Aardbeien met chocola zijn de ultieme combinatie van zoetigheid. Bovendien is het een snack waarbij je niet gauw een schuldgevoel krijgt, omdat hij grotendeels uit fruit bestaat. Je hoeft het natuurlijk niet alleen bij chocola te laten. Er zijn diverse lekkere toppings voor aardbeien met chocola te bedenken. Wij laten je een aantal variaties op het basisrecept zien.

Stappenplan fifty-fifty aardbeien

  • Smelt een eetlepel kokosolie met wat stukjes donkere chocolade in een pan. Doe hetzelfde in een andere pan, maar dan met stukjes witte chocolade.
  • Steek een tandenstoker in de bovenkant van elke aardbei.
  • Dip de aardbeien stuk voor stuk eerst in het pannetje met de donkere chocolade en daarna in het pannetje met de witte chocolade. Zorg ervoor dat de ene helft van de aardbei bedekt is met de donkere chocolade en de andere helft met de witte chocolade, zodat je een soort ‘duo penotti effect’ krijgt.
  • Leg de aardbeien op een bord en laat ze ongeveer een kwartier uitharden in de koelkast. Eet smakelijk!

Stappenplan pinda-aardbeien

  • Smelt een eetlepel kokosolie met wat stukjes donkere chocolade in een pan. Doe hetzelfde in een andere pan, maar dan met stukjes witte chocolade.
  • Steek een tandenstoker in de bovenkant van elke aardbei.
  • Doe wat pinda’s in een boterhamzakje en plet ze vervolgens met een deegroller. Herhaal dit totdat de pinda’s in kleine stukjes verdeeld zijn.
  • Dip de aardbeien stuk voor stuk in de beide pannetjes met chocolade.
  • Strooi de stukjes pinda’s op een bakplaat.
  • Rol de aardbeien, terwijl de chocolade nog warm is, door de stukjes pinda.
  • Leg de aardbeien op een bord en laat ze ongeveer een kwartier uitharden in de koelkast. Eet smakelijk!

Stappenplan aardbeien met koekjes-topping

  • Smelt een eetlepel kokosolie met wat stukjes donkere chocolade in een pan. Doe hetzelfde in een andere pan, maar dan met stukjes witte chocolade.
  • Steek een tandenstoker in de bovenkant van elke aardbei.
  • Doe een aantal chocoladekoekjes in een boterhamzakje en plet ze met een deegroller.
  • Dip de aardbeien stuk voor stuk in de beide pannetjes met chocolade.
  • Strooi de koekkruimels op een bakplaat.
  • Rol de aardbeien, terwijl de chocolade nog warm is, door de koekkruimels.
  • Leg de aardbeien op een bord en laat ze ongeveer een kwartier uitharden in de koelkast. Eet smakelijk!

Stappenplan smokingaardbeien

  • Smelt een eetlepel kokosolie met wat stukjes donkere chocolade in een pan. Doe hetzelfde in een andere pan, maar dan met stukjes witte chocolade.
  • Steek een tandenstoker in de bovenkant van elke aardbei.
  • Dip de aardbeien volledig in het pannetje met witte chocolade.
  • Leg de aardbeien op een bord en laat ze ongeveer een kwartier uitharden in de koelkast.
  • Dip de aardbeien vervolgens voorzichtig in het pannetje met de donkere chocolade. Doe dit eerst aan de linkerkant en daarna aan de rechterkant. Hanteer daarbij een hoek, waardoor er nog altijd een witte ‘V’  op de aardbeien te zien is in het midden.
  • Teken met een behulp van een tandenstoker en de donkere chocolade een strikje en wat knoopjes op de aardbeien.
  • Leg de aardbeien op een bord en laat ze ongeveer een kwartier uitharden in de koelkast. Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: deze broodjes met aardbei en chocola zijn simpel en heerlijk zoet

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tasty | Beeld: Pexels, Olya Kobruseva