Een frisse combinatie van aardbei en crêpes
Zin in iets lekkers tijdens deze zomerse dagen? Probeer dan zeker deze aardbei-banaan crêpetaart, een heerlijke combinatie van crêpes en vers fruit. Lekker voor bij de koffie, maar ook geschikt voor de lunch of het avondeten.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Dit is hoe je het maakt:
- Pak een keukenmachine of blender en voeg de eieren, melk, olie, vanille, bananen, suiker, zout en bloem toe. Mix alles tot een een glad geheel, zonder klontjes. Dit is het beslag voor de crêpes.
- Smelt de boter in een middelgrote koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Verdeel de boter over de hele pan.
- Giet ¼ kopje crêpebeslag in de pan. Zorg ervoor dat het beslag de hele bodem bedekt. Bak ± 3 minuten totdat de onderkant van de crêpe bruin begint te worden, de randen opkrullen en draai de crêpe dan om. Herhaal dit met het resterende crêpebeslag.
- Pureer de ontkroonde aardbeien, in een keukenmachine of blender tot een gladde massa.
- Haal de aardbeipuree door een zeef in een middelgrote kom, om alle zaden en klonten te verwijderen. Koel het geheel 15 minuten totdat het koud is.
- Klop de slagroom in een grote kom met de mixer tot een stevige massa. Voeg de poedersuiker toe en klop tot de room opgesteven is.
- Voeg de helft van de aardbeipuree toe en meng dit met de mixer tot een geheel. Voeg de rest van de aardbeipuree toe en schep dit voorzichtig met een spatel door de slagroom. De aardbeiencrème is klaar.
- Tijd om de taart op te bouwen. Schep een beetje aardbeiencrème op een bord en leg er een crêpe bovenop. Stapel zo verder met de overgebleven crêpes, met steeds een laagje aardbeiencrème tussen elke crêpe.
- Verdeel de overgebleven aardbeiencrème bovenop de taart.
- Garneer de taart tot slot met een aantal plakjes aardbeien.
- Snijd de aardbei-banaan crêpe taart aan en serveer hem.
- Eet smakelijk!
Lees ook: 5 dingen die je met overrijpe aardbeien kunt doen
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Videostill