Deze simpele aardappelsalade met tonijn lust iedereen!
Als we aan salades denken, denken we meestal aan zomerse, frisse gerechten. Zonde! Want een hartige salade als bijvoorbeeld een aardappelsalade kan het hele jaar door gegeten worden. Met name deze aardappelsalade met tonijn is een perfect bijgerecht, zélfs in de koudere wintermaanden. Nog een voordeel: deze aardappelsalade is zo gemaakt.
Wanneer ga jij deze lekkere aardappelsalade met tonijn maken?
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
- Schil en snijd de aardappel in parten.
- Vul een pan met water, voeg een snufje zout toe en doe de aardappelen erbij.
- Breng aan de kook en kook de aardappelen tot ze zacht maar niet papperig zijn, laat ze goed uitlekken en zet ze opzij.
- Snijd ondertussen de tomaten en de rode ui.
- Doe in een grote schaal de tomaten, rode ui, tonijn, verse peterselie en olijven, samen met de gekookte aardappelen.
- Breng alles op smaak met de olijfolie, het sap van de citroen en met wat peper en zout. Schep alles met een spatel goed om zodat alle smaken gelijk verdeeld zijn.
- Bedek de schaal met de aardappelsalade en zet het in de koelkast voor ongeveer een uur om te koelen voor het opdienen.
Bekijk hier de volledige instructievideo:
Lees ook: Gooi jij aardappelschillen altijd weg? Dit kun je er nog mee
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Laura in the kitchen | Beeld: Videostill, YouTube