redacteur
25 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels koriander, fijngehakt (of een ander kruid)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels gefrituurde uitjes

Deze romige aardappelsalade is hemels!

Wij zijn het er op de Kookfans-redactie roerend over eens: er bestaat geen beter bijgerecht dan aardappelsalade. Dat vinden we niet alleen omdat we gek zijn op koolhydraten, maar ook omdat het bij vrijwel alles goed past. Zo leukt het je portie groenten op en maakt het een broodje hamburger helemaal af. En een barbecue zonder aardappelsalade is… nou ja, gewoon geen barbecue! Daarom willen we je ook deze variant met gefrituurde uitjes niet onthouden. Een aardappelsalade met een heerlijke ‘crunch’! Wanneer ga jij ‘m maken?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Breng een grote pan met water aan de kook. Was de aardappelen en doe ze met schil en al in het water. Kook de aardappelen in 15 minuten gaar.
  • Haal de aardappelen uit de pan en laat ze 5 minuten afkoelen. Wanneer ze genoeg afgekoeld zijn, kun je ze pellen. Je kunt de schil er natuurlijk ook omheen laten als je dat lekkerder vindt.
  • Snijd de aardappelen in kwarten en doe ze in een kom. Voeg olijfolie, zout, peper, mosterd en verse koriander toe en roer goed (als je niet van koriander houdt, kun je dit vervangen door een ander kruid).
  • Doe de mayonaise erbij en roer door de aardappels. Strooi de gefrituurde uitjes erover.
  • Serveer de salade warm of koud, naar jouw eigen voorkeur. Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: aardappelsalade met tonijn

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Spice Bangla | Beeld: Videostill