Marlieke
20 min. + 50 min. wachttijd min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 2 bollen knoflook
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 1,4 kilo rode aardappelen
  • 1 eetlepel zout
  • 6 eetlepels boter
  • 180 milliliter melk
  • Peper, naar smaak
  • Verse bieslook of peterselie, ter garnering (optioneel)

Dit ingrediënt tilt je aardappelpuree naar een hoger niveau

Geroosterde knoflook heeft een heerlijke, uitgesproken smaak. Het kan daarom een lekkere draai geven aan je zelfgemaakte aardappelpuree. Doordat de knoflook een tijdje de oven ingaat, wordt de smaak subtieler en zal je keuken heerlijk gaan ruiken. Aan de slag!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de aardappelpuree:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd ongeveer een centimeter van de bovenkant van de bollen knoflook af. Laat de wortel zitten. Verwijder voorzichtig de buitenste schil van de knoflook.
  • Leg de twee bollen knoflook op een stuk aluminiumfolie. Besprenkel de knoflook met olijfolie en pak de bollen vervolgens helemaal in met de folie. Plaats de twee ingepakte bollen knoflook op een bakplaat en bak 50 minuten tot 1 uur in de oven. De knoflook moet dan bruin kleuren en heel zacht zijn. Laat afkoelen.
  • Bereid de aardappelen terwijl de knoflook in de oven staat. Was de aardappelen, schil ze (optioneel) en snijd ze in stukken.
  • Doe de aardappelen in een pan met water op hoog vuur en breng aan de kook. Zet het vuur wat lager en doe een deksel op de pan. Laat de aardappelen ongeveer 20 minuten koken, totdat ze zacht zijn. Giet goed af.
  • Verwarm ondertussen de melk en de boter op lage temperatuur in een pannetje, totdat de boter volledig is gesmolten.
  • Doe de aardappels in een grote kom en voeg het botermengsel toe. Pureer de aardappelen met een vork, staafmixer of stamper tot een glad geheel.
  • Doe de geroosterde knoflook in een andere kom en prak fijn. Meng de knoflook vervolgens met de aardappelpuree.
  • Voeg peper, zout en eventueel een beetje room toe naar smaak.
  • Garneer met bieslook of peterselie.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Kazige aardappelpuree uit de oven

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Spruce Eats | Beeld: Unsplash