Een heerlijke manier om aardappelschillen te bereiden
Laat jij de schil ook altijd om de aardappelen heen zitten? Dat geeft de veelzijdige aardappel nét wat extra bite. Bij dit gerecht staat de schil dan ook centraal. We bakken hem in de oven en vullen ‘m vervolgens met een heerlijk kazige en krokante saladevulling. Moeilijk is het niet, maar het is zeker een hapje of bijgerecht waarmee je de show steelt.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Was de aardappels en leg deze op de bakplaat. Wrijf ze in met 3 eetlepels olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
- Bak de aardappelen 40-50 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze 5 minuten afkoelen.
- Verplaats de gebakken aardappels naar een snijplank en snijd ze in de lengte doormidden. Hol de aardappelen met een lepeltje uit totdat je alleen de schil en ongeveer een halve centimeter aardappel overhoudt. Leg de uitgeholde aardappelschillen terug op de bakplaat.
- Meng in een grote kom 3 eetlepels olijfolie, citroensap, mosterd en knoflook(pasta) tot een glad geheel.
- Bestrijk de binnenkant van de aardappelschillen met de de dressing. Houd ook wat dressing achterwege. Bestrooi de aardappels vervolgens met de kaas en een halve theelepel broodkruim.
- Braad de aardappels nog 5-10 minuten in de oven totdat de buitenkant krokant is en de kaas goudbruin kleurt.
- Snijd ondertussen de romainesla in dunne reepjes en meng de sla met de overgebleven dressing.
- Verplaats de aardappelschillen naar een bord en vul ze met de sla.
- Eet smakelijk!
Ook lekker: Spaanse aardappeltjes in smaakvolle wijnsaus
Dit recept later nog eens bekijken? Bewaar ‘m op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty