Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig
Aardappels op zich kunnen best saai zijn als je ze enkel kookt in water. Doe je er wat meer mee? Dan promoveer je de eetbare knol al snel tot een favoriet. Dit geldt ook voor een heerlijke aardappelovenschotel. Met kaas. Veel kaas. O ja, en het is ook nog eens romig. Dus waar wacht je nog op? Sla snel de volgende ingrediënten in en flans deze aardappel-kaasovenschotel in elkaar.
Dit heb je nodig:
- 7 grote kruimige aardappelen
- olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 10 plakken bacon
- 600 gram sour cream
- 450 gram geraspte kaas
- bieslook, ter garnering
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Voorzie de aardappelen van een laagje olijfolie en doe hier een beetje zout en peper over. Prik een paar gaatjes in de aardappelen en plaats ze op een bakplaat en bak ze 45 minuten in de oven.
- Bak ondertussen de bacon in een koekenpan tot het vlees knapperig is. Snijd het daarna in kleine stukjes.
- Haal de aardappelen uit de oven en snijd ze in blokjes van 2,5 centimeter.
- Stel de oven daarna in op 180 graden.
- Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olijfolie.
- Verdeel daarna de helft van de aardappelen over de schaal. Voorzie de aardappelen van de helft van de bacon, de helft van de sour cream en de helft van de kaas. Herhaal deze stap.
- Plaats de ovenschaal 20 minuten in de oven.
- Snijd de bieslook en verdeel dit daarna over de aardappel-kaasovenschotel.
- Geniet ervan!
Lees ook: Deze ui-aardappelfrittata is supersimpel om te maken én smaakt overheerlijk
Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Videostill YouTube Tasty