Ingrediënten
  • 400 g penne pasta
  • 2 biefstukken (bijvoorbeeld entrecote of rib-eye)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml kookroom
  • 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 eetlepel roomboter
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Optioneel: een snufje nootmuskaat of citroenrasp voor extra smaak
  • Verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)
Lisa Pover
35-40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 400 g penne pasta
  • 2 biefstukken (bijvoorbeeld entrecote of rib-eye)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml kookroom
  • 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 eetlepel roomboter
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Optioneel: een snufje nootmuskaat of citroenrasp voor extra smaak
  • Verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)

Zin in een gerecht dat zowel comfort als luxe uitstraalt? Deze penne met malse biefstuk en een zijdezachte witte saus is precies wat je nodig hebt. De combinatie van sappige biefstuk, romige saus en al dente penne zorgt voor een smaakexplosie die zowel doordeweeks als bij een speciaal diner niet misstaat.?

Bereidingswijze:

  1. Pasta koken:

    • Breng een grote pan met water aan de kook en voeg een snufje zout toe.?

    • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking tot deze al dente is.

    • Giet af en bewaar een kopje van het kookwater.?

  2. Biefstuk bereiden:

    • Dep de biefstukken droog en breng op smaak met zout en peper.?

    • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.?

    • Bak de biefstukken naar gewenste gaarheid (bijvoorbeeld 3-4 minuten per kant voor medium-rare).?

    • Haal de biefstukken uit de pan, dek losjes af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.?

    • Snijd vervolgens in dunne plakjes.?

  3. Witte saus maken:

    • Verhit in dezelfde pan 1 eetlepel olijfolie en de roomboter op laag vuur.?

    • Voeg de fijngehakte knoflook toe en fruit deze 1-2 minuten tot ze geurig is.?

    • Schenk de kookroom erbij en breng zachtjes aan de kook.?

    • Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer tot deze volledig is gesmolten en de saus romig is.

    • Breng op smaak met zout, peper en eventueel een snufje nootmuskaat of citroenrasp.?

    • Indien de saus te dik is, voeg dan een beetje van het bewaarde kookwater toe om de gewenste consistentie te bereiken.?

  4. Samenvoegen:

    • Voeg de gekookte penne toe aan de saus en meng goed zodat de pasta volledig bedekt is.?

    • Verdeel de pasta over de borden en leg de plakjes biefstuk er bovenop.?

    • Garneer met fijngehakte peterselie en serveer direct.?

Serveertip: Serveer dit gerecht met een frisse groene salade en een glas droge witte wijn voor een complete maaltijd.