Simpel om te gebruiken, heerlijk om op te eten
Bakken met bladerdeeg is lekker simpel; je hoeft van te voren niet te klooien om zelf je eigen deeg te maken. Daarnaast kan het goedje gebruikt worden voor allerlei soorten recepten, zowel zoet als hartig. Over de jaren heen hebben wij dan ook een heleboel recepten geschreven waarin het ingrediënt centraal staat. Tijd om een klein overzichtje te maken van onze favoriete recepten met bladerdeeg!
1. Hartige zalmhapjes met bladerdeeg en roomkaas
Zalm staat heel hoog bovenaan ons lijstje met favoriete vissoorten. De veelzijdige vis is heerlijk bij rijst, bij pasta, bij een portie piepers, en ook: in bladerdeeg! Deze simpele zalmhapjes met bladerdeeg zijn binnen ongeveer een half uurtje klaar en je maakt er ongetwijfeld indruk mee op je gasten – of in elk geval op je eigen maag.
2. Bladerdeegballetjes met gehakt uit de Airfryer
De Airfryer is bij ons niet meer uit de keuken weg te denken. Je hoeft helemaal geen vet toe te voegen en toch komt alles er heel knapperig uit. Deze heerlijke bladerdeegballetjes met gehakt uit de Airfryer staan binnen een mum van tijd op tafel!
3. Vrolijke pasteitjes met roerei
Tover dit weekend deze lekkere knapperige pasteitjes op tafel met roerei en erwtjes. Simpel te maken, en een fijne combinatie door de crunch van het pasteitje en het zachte, romige roerei. Succes gegarandeerd!
4. Nutella bladerdeeg swirls
Heb je niet zo heel veel tijd? Ook dan hebben we het perfecte recept voor jou. Deze Nutella bladerdeeg swirls zijn namelijk super makkelijk en foolproof, want je hebt er maar 3(!!) ingrediënten voor nodig. Niet alleen een feestje om te eten, maar ook om te maken!
5. Smullen maar: Italiaanse hartige taart met chorizo
Een quiche of hartige taart is het ultieme gerecht om lekker mee te experimenteren. De basis is natuurlijk simpel, maar je kunt er bijna elke vulling in verwerken die je maar wilt! Bijvoorbeeld deze smaakvolle taart, geïnspireerd op de Italiaanse keuken. Om je vingers bij af te likken!
6. Makkelijke bladerdeeg-hapjes voor bij de borrel
Met bladerdeeg en een paar simpele ingrediënten maak je een recept dat het absoluut goed gaat doen op een feestje. Deze lekkere hapjes met onder anderen geitenkaas zijn onwijs makkelijk te maken, iedereen kan het. Door het kant-en-klare deeg is de keuken ook geen bende na afloop en kan jij gewoon lekker met de voetjes omhoog!
Lees ook: Geen bladerdeeg in huis? Met dit recept maak je het makkelijk zelf!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Archief Kookfans | Headerbeeld: Pexels
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.