Van appeltaart met Licor 43 tot frisse no-bake limoentaart: vier Pi Day in stijl!
Vandaag is het Pi day, de dag waarop (in elk geval in de VS) de eerste drie cijfers van het getal pi (π) in de datum zitten. En dat betekent dat we dat vieren met een set overheerlijke taarten. Want bij Pi day hoort natuurlijk een lekkere pie, toch?
Pi day
In Nederland is het nog niet zo’n fenomeen, maar in de VS ontkom je er vandaag niet aan. Het is namelijk 14 maart, en dat betekent: Pi day! De eerste drie cijfers van het getal pi zijn immers 3,14 – en vandaag is de datum natuurlijk 3-14. Of in elk geval, in landen waar de maand voor de dag komt is dat het geval. Nu schrijven we in Nederland onze datums nog altijd met éérst de dagen en daarna de maand, maar goed. We maken graag een uitzondering als die uitzondering betekent dat het tijd is voor taart! Pi klinkt namelijk als het Engelse woord pie (taart), dus die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Klassieke appeltaart
Een klassieke appeltaart (met slagroom) is bij veel mensen ontzettend geliefd. Echter is het best een klus om de taart zelf te maken. Jammer, want zelfgemaakte appeltaart is natuurlijk het allerlekkerst. Gelukkig hoeft het niet moeilijk te zijn. Deze makkelijke versie van de klassieker is eenvoudig te maken en minstens net zo lekker. Aan de slag!
Friszoete perzikkruimeltaart
Nu de temperaturen stijgen, heb je vaak geen zin in een zware taart. Maar wat als je wél iets te vieren hebt? Maak dan eens deze perzikkruimeltaart. Heerlijk voor een verjaardag in de achtertuin, of gewoon een lekker bakkie pleur met de ramen op standje wagenwijd.
Frambozen-ricottataart
Geen held in de keuken? Kies dan voor deze heerlijk luchtige cake met frambozen en ricotta. Je hebt maar één beslagkom nodig en bakt ‘m in een handomdraai! Enne, als je een paar extra frambozen inslaat kun je daar tussendoor ook héérlijk van snacken. Win-win!
Boozy appeltaart met Licor 43 uit de airfryer
Natuurlijk hadden we al een appeltaart op ons lijstje staan, maar dat mag niet deren. Deze overheerlijke appeltaart uit de airfryer met Licor 43 is namelijk een boozy traktatie waar we geen genoeg van kunnen krijgen!
Klassiek en eenvoudig: kersentaart
Deze traditionele kersentaart is het hele jaar door een overheerlijke traktatie. Hoewel het kersenseizoen nog even op zich laat wachten, kijken we vast watertandend uit naar het moment dat het zoete fruit weer overal te vinden is. Gelukkig kun je voor deze taart ook bevroren kersen gebruiken. Aan de slag!
Romige no-bake limoentaart
En ten slotte: deze oh zo lekkere limoentaart! Fris, zoet, en geen oven voor nodig. Met een bodem van bastognekoeken geef je deze taart een vertrouwde, kruidige basis, en de combinatie van roomkaas, kokos en limoen zijn een waar feestje van voorjaarssmaken!
Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Kookfans | Beeld: Unsplash
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.