Kies je bewust, dan kies je voor seizoensgroenten
Natuurlijk associëren we de zomer altijd met volop lekkers van het land. Maar ook in de herfst wordt er volop lekkers geoogst. Wij zetten een paar van de allerlekkerste recepten voor je op een rij die seizoensgroenten van de maand oktober gebruiken.
1. Prei
Prei is natuurlijk heerlijk als smaakmaker bij een portie piepers en een sappig stuk karbonade. Maar van prei kun je ook in een handomdraai een heerlijke quiche maken. Zoals deze heerlijke quiche met prei en bacon. Perfect als avondmaaltijd, maar ook de volgende dag als lunch.
2. Pompoen
Ook in de herfst blijven salades een heerlijke keuze voor een lunch of als bijgerecht. Of als volledige maaltijd natuurlijk, zoals deze goedgevulde herfstsalade met pompoen, roodlof, appel en geitenkaas. Friszoet en toch heerlijk herfstig: een betere pompoensalade ga je niet vinden!
3. Spruitjes
Spruitjes zijn een groente die niet bij iedereen even populair is. Maar toch: deze kleine groene groente is vaak hartstikke lekker, zo lang deze maar goed klaargemaakt is. Gelukkig weten we inmiddels allemaal wel beter dan dat we de spruitjes gewoon slap gaarkoken. In plaats daarvan doen we spruitjes nu bijvoorbeeld in de airfryer of combineren we ze met spruitjes en taugé. Favoriet van de redactie: deze heerlijke geroosterde spruitjes met knoflookboter uit de oven. Romig én smaakvol!
4. Witlof
Ook witlof is voor veel mensen bepaald geen favoriet. Maar wij durven je te beloven dat bijna iédereen weg zal zijn van deze heerlijke ovenschotel met witlof, ham, kaas en bechamelsaus. Romig, kazig en met een heerlijke smaak door de stukken ham: die bittere witlofsmaak gaat zo op in een geweldig smaakspektakel!
5. Sperziebonen
Heerlijk Hollands: een winters pannetje met sperziebonen, vlees en jachtsaus. Combineer dit met een heerlijke scheut zelfgemaakte jachtsaus, en je herfstavond kan niet meer stuk. Binnen 30 minuten klaar en makkelijk te serveren met bijvoorbeeld gekookte of gebakken aardappeltjes. Yummy!
6. Rode bieten
En mocht je geen zin hebben in een gerecht vol vlees? Dan is deze heerlijke, vegetarische bietenrisotto een goede keuze. Lekker nutty met dank aan de cashewnoten, met frisse rucola, en bovendien een feestje op je bord. Zo blijkt maar weer dat je met seizoensgroenten van oktober alle kanten op kunt.
Lees ook: 6x de lekkerste recepten van Jamie Oliver voor het najaar
Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Kookfans | Beeld: Unsplash, Mette van der Linden
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.