Esther Reitsema

Drie keer rosé, maar dan anders

Als we zin hebben in een alcoholische versnapering, is een glas ijskoude rosé al-tijd goed. Toch is het soms ook goed om wat variatie aan te brengen, bijvoorbeeld als je hoog bezoek hebt of je gewoon zin hebt in iets nieuws. We zetten daarom de lekkerste cocktails met rosé als hoofdingrediënt op een rij. 

Frosé

Een frosé is niets meer en niets minder dan een frozen rosé met een zoet smaakje waar je weinig ingrediënten voor nodig hebt. Het ideale drankje voor een vriendinnenavond dus!

Zo maak je de cocktail:

  • Doe 250 milliliter rosé samen met het sap van 1/4 citroen en 30 milliliter aardbeiensiroop in een kom. Zet dit ongeveer 6 uur in de vriezer.
  • Doe het mengsel vervolgens in een blender en voeg 60 gram verse aardbeien toe. Laat het mengsel goed mixen tot er een fijne structuur ontstaat.
  • Verdeel de slush over twee glazen en serveer eventueel met een verse aardbij op de rand van het glas.

Granaatappel rosé

Door granaatappel aan je glaasje rosé toe te voegen krijgt je drankje een prachtige, dieproze kleur zonder dat het mierzoet wordt. Absoluut het proberen waard!

Zo maak je de cocktail:

  • Vul een glas met 20 milliliter frambozensiroop, 30 milliliter granaatappelsap en ijsblokjes.
  • Giet hier 120 milliliter rosé bij en garneer met verse frambozen en een muntblaadje.

Fizzy rosé

Heb je een feestje op de planning, dan is de fizzy rosé het perfecte drankje. Alleen de naam is al party-waardig!

Zo maak je de cocktail:

  • Snijd twee plakjes van een citroen af en doe deze in het glas. Knijp vervolgens 1/4 van de citroen er in uit.
  • Voeg ijsblokjes en wat verse granaatappelpitjes, framboos en munt toe.
  • Schenk 1 eetlepel frambozensiroop in het glas en giet er 75 milliliter rosé bij. Vul het glas dan aan met bruiswater en roer alles voorzichtig door.

Lees ook: Zomers drankje: makkelijke banaan-kokossmoothie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Fem Fem | Beeld: Adobe Stock